Bent u een agro-ondernemer met internationale ambities? En wilt u informatie over actuele kansen en ontwikkelingen voor het Nederlandse mkb in het buitenland? Bezoek dan op 16 maart het Agribusiness Seminar en de Netwerkbijeenkomst Landbouwraden.

Dit evenement is een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met onze Landbouwraden. De raden zijn wereldwijd actief in meer dan 50 landen. Zij vormen onderdeel van de Nederlandse ambassades.

Landbouwraden
De Landbouwraden staan voor u klaar bij het verkrijgen van marktinformatie op maat en informatie over wet- en regelgeving. Daarnaast geven de raden voorlichting over en hulp bij het oplossen van handelsbelemmeringen en het opstarten van agrarische projecten en ketenbeheer. Het netwerk ondersteunt Nederlandse bedrijven in alle schakels van de internationale agroketen: uitgangsmateriaal, agroproducten, techniek, dienstverlening, handel en afzet.

Voor meer informatie kunt u de portal bezoeken.

Programma
Het evenement bestaat uit regioseminars met aansluitend een gezamenlijke Agribusiness netwerkbijeenkomst.

Regioseminars (van 13.30 tot 16.30 uur)
U kunt in 2 rondes deelnemen aan 2 regioseminars naar keuze. Tijdens de seminars geven wij u informatie over specifieke thema’s en actuele ontwikkelingen die in de betreffende regio van belang zijn. Ook krijgt u de gelegenheid om met de Landbouwraden en andere sprekers in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor internationaal ondernemen.

Netwerkbijeenkomst met walking dinner (van 17.00 tot 21.00 uur)
Deze bijeenkomst heeft de vorm van een informatiemarkt. Elke Landbouwraad heeft zijn eigen unit, ingedeeld op regio, zodat iedereen gemakkelijk te vinden is. U kunt een Landbouwraad persoonlijk benaderen en met hem of haar spreken over ontwikkelingen op agrarisch handelsgebied, buitenlandse markten, handelsbemiddeling en markttoegang. Daarnaast kunt u informatie inwinnen over de mogelijkheden voor uw bedrijf in dat land.

Verder zijn er units van andere belanghebbenden en is er gelegenheid tot netwerken met internationaal georiënteerde collega’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het ministerie van Economische Zaken (EZ). U kunt kennismaken met aanwezige collega’s uit de Nederlandse agribusiness en contactpersonen van de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Deelname, kosten en registratie
U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier
Er geldt een maximum van 2 deelnemers per bedrijf.

De deelnamekosten zijn € 75 per bedrijf. Reiskosten zijn voor eigen rekening. Het NBC congrescentrum in Nieuwegein biedt gelegenheid tot gratis parkeren.

Dit event wordt georganiseerd door Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, meer informatie vind u hier.