12 t/m 16 juni 2016
Kenia: Nairobi, Naivasha en Nakuru (tuinbouw en aardappelsector)
Tanzania: Mbeya, Njombe en Iringa (uitsluitend aardappelsector)
Wilt u zakendoen in Kenia en Tanzania? Bent u actief in de  tuinbouw- en/of aardappelsector? Ga dan van 12 tot en met 16 juni mee met de economische missie naar Kenia en Tanzania met Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken. Vanaf 17 tot en met 21 juni vindt uitsluitend voor de aardappelsector de verkenningsmisie plaats onder leiding van de landbouwraad.

Kansen in Kenia
Kenia speelt een belangrijke rol in de regionale ontwikkeling van Oost-Afrika. De Keniaanse economie groeit stevig en de overheid investeert veel in infrastructuur, energie, ict en uitbreiding van zee- en luchthavens.
Het land staat voor grote uitdagingen rondom voedselzekerheid, klimaatverandering, energie, water, duurzaamheid en ketenbeheer op het gebied van voedselverliezen.

De tuinbouwsector is een snel groeiende sector waar interessante kansen voor Nederlandse ondernemers op het gebied van investeringen, handel en het verrichten van diensten liggen. Circa 125 Nederlandse bedrijven zijn al gevestigd in Kenia.

Kansen in Tanzania
Tanzania heeft de afgelopen jaren een stabiele economische groei doorgemaakt. Ook dit land speelt een belangrijke rol in de regionale ontwikkeling van Oost-Afrika en kent uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid, armoedebestrijding en productie-uitbreiding. Het achterblijven van gebruik van nieuwe technologie en de infrastructurele beperkingen vormen uitdagingen waar het Nederlandse bedrijfsleven een rol kan spelen. Centraal tijdens dit deel van de missie staat de aardappelsector – de gehele keten –  en de rol van kennis en innovatie hierin.

Meer informatie
Klik hier