VIV MEA zal plaats vinden van 15 februari tot 17 februari 2016 in Abu-Dhabi. Voor de eerste editie worden ongeveer 200 internationale exposanten en ruim 4,000 bezoekers uit de regio verwacht. NAFTC organiseert in samenwerking met VIV een aantal delegaties naar deze beurs. Hieronder informeren wij u over de activiteiten van de 18-persoon Chinese delegatie die graag het Nederlandse bedrijfsleven willen ontmoeten. Een overzicht van de deelnemers vindt u hier.

Match making, 15 februari 2016, 15.00-17.30, Capital Suite 9, 2nd floor ADNEC (aansluitend op DPC conferentie in suite 8).
Om het contact tussen u en de Chinese delegatie te vergemakkelijken organiseren wij een match making event met 3 afspraakronden en 1 open ronde. Indien u interesse heeft in een afspraak met een of meerdere Chinese bedrijven, neem dan contact op via ina@dmfc.asia

Seminar “One belt one road”, 16 februari 2016, 09.00-12.30, Capital Suite 5, 2nd floor ADNEC
De nieuwe zijderoute, ook wel bekend als het “One Belt One Road’ initiatief, is een ontwikkelingsstrategie van China gericht op connectiviteit tussen de landen in Eurazië, met een doorkijk naar Oost Afrika. De strategie benadrukt China haar intentie om een grotere rol in mondiale zaken te nemen (bv via de Asia Infrastructure Investment Bank). Via de maritieme zijderoute wordt het Midden Oosten bereikt, een markt met specifieke wensen zoals bijv halal productie. Met toch een substantiele islamitisch gebaseerde populatie in West China, heeft China genoeg ervaring op dit gebied om een gedegen partner voor de regio te zijn. Tijdens het seminar zullen verschillende Chinese en internationale sprekers hun licht op dit onderwerp laten schijnen. Klik hier voor het programma.

U bent van harte welkom.