Nieuwe trekker in de internationale handelsbevordering van de  Agro, Food & Technology sector

Tijdens de eerste algemene ledenvergadering, vandaag bij lidbedrijf Vencomatic te Eersel,  is Bob Steetskamp benoemd tot voorzitter van de vereniging NAFTC. Hiermee weet NAFTC zich verzekerd van een bevlogen boegbeeld met een uitstekend netwerk en trackrecord in de internationale agribusiness.

Bob SteetskampBob Steetskamp is het grootste gedeelte van zijn werkzame leven in de agri & food actief geweest. De afgelopen 3 jaar  werkte hij als bedrijfsleven vertegenwoordiger en trekker van het Team International van de Topsector Agri & Food. Hierin  heeft hij in het bijzonder bijgedragen aan de totstandkoming van nieuwe business cases, projecten en samenwerkingsverbanden in opkomende markten.  Daarvoor werkte hij o.a. als Managing-Director voor Friesland Campina in Rusland/CIS landen (2005-2009) en in Nigeria / West-Afrika (2009-2012). Bob beschikt over een zeer uitgebreid netwerk en uitvoerige ervaring in het internationale agri & food domein, waarbij ketenorganisatie altijd een belangrijk onderdeel is geweest. Bob:

“Nederland kent als innovatie- en kennisland in agri & food een vooraanstaande positie in de wereld. maar tegelijkertijd neemt de concurrentie in snel tempo toe. Ik zie samenwerking tussen bedrijven onderling en met overheid en kennisinstellingen als een belangrijke succesfactor waarmee we wereldwijd kunnen zorgen voor efficiënte en duurzame productie van veilige en hoogwaardige voedingsmiddelen.“

De vereniging NAFTC bestaat momenteel uit 50 Nederlandse bedrijven en instellingen uit de Nederlandse Agro & Food Sector. NAFTC biedt hen het platform waarop, vanuit lokaal gevestigde kantoren, permanent de leden in individueel en ketenverband worden gepositioneerd en ondersteund. NAFTC onderhoudt een intensieve samenwerking met het FME Agro & Food cluster en andere Nederlandse berancheorganisaties. NAFTC is momenteel aanwezig en actief in China, India, Vietnam en Turkije en werkt hard aan uitbreiding naar 80 leden en verbreding van het geografische aanbod. Samenwerking is één van de belangrijkste doelstellingen van NAFTC, zoals verwoord door lid van het eerste uur, Paul Oosterlaken, Directeur van Kiremko BV:

“Als machinebouwer en toeleverancier aan de verwerkende industrie geloven wij heilig in het belang van onderlinge samenwerking binnen het Nederlandse bedrijfsleven.  Het NAFTC biedt ons hierbij het platform waarop wij ons gezamenlijk kunnen presenteren én kunnen onderscheiden van onze buitenlandse concurrenten.”

Het voorzitterschap van Bob Steetskamp gaat per direct in;  hij zal o.a.  een delegatie van meer dan 20 bedrijven leiden tijdens de strategische beursinzending naar de Iran Agro en Iran Food+Bev Tec (eind mei 2016  in Teheran)

Voor verdere vragen en inlichtingen neemt u contact op met het Secretariaat:

Arthur Vernooij
T: 0610367311
E: arthur@naftc.nl

www.naftc.nl